logo

Nieuwbouw, renovatie en herbestemming

Hubert-Jan Henket (1940) 

In 2013 openden maar liefst drie musea van zijn hand hun deuren: de Fundatie in Zwolle, het Fries museum in Leeuwarden en het Stedelijk Museum in Den Bosch. Architect Hubert-Jan Henket heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van musea.

Eduardo Souto de Moura (1952) 

Souto de Moura wordt gezien als een van de belangrijkste architecten van Portugal en won in 2011 de Pritzkerprijs voor architectuur. Door zijn stage bij Alvaro Siza in Porto werd hij duidelijk door deze architect beïnvloed. Ook het werk van Ludwig Mies van der Rohe en minimalistische kunstenaars als Sol LeWitt en Donald Judd vormen een inspiratiebron voor hem.

Shigeru Ban (1957) 

De Japanner Shigeru Ban is bij het grote publiek bekend als de architect van het Centre Pompidou in Metz (2010). Een constante factor in zijn werk is zijn belangstelling voor organische, recyclebare, materialen. Zelfs papier weet hij te gebruiken voor de constructie van zijn gebouwen, waardoor hij een pionier is op dat gebied.

Ellen van Loon (1963) 

De Nederlandse architecte Ellen van Loon is sinds 1998 een van de zes partners van OMA. Over haar werk zegt ze: ‘Voor ieder gebouw proberen we een uniek concept te bedenken […] dat is een van de meest fascinerende onderdelen van mijn werk’. Ze is medeverantwoordelijk voor controversiële gebouwen als het CCTV-gebouw in Beijing en het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam.

Wang Shu (1963) 

De Chinese architect Wang Shu ontving in 2012 als eerste inwoner van China de Pritzker architectuurprijs. Samen met zijn vrouw architecte Lu Wenyu richtte hij in 1997 het architectenbureau ‘Amateur Architecture Studio’ op in Hangzhou. De naam van het bureau is naar eigen zeggen een reactie op de zielloze gebouwen die in China overal opduiken, gebouwd door professionele architecten. Het bureau wil duidelijk een andere koers varen.

Aanmelden

Vijf architectuurlezingen

Periode: februari – maart 2016

Locaties: Amsterdam en Velp (Gld)

Tijdstip Amsterdam: vrijdagmiddag 13.15-15.15 uur

Tijdstip Velp (Gld): donderdagmiddag 13.30-15.30 uur

Kosten: € 140,00 inclusief omzetbelasting

 

 

 

Date: February 21, 2016